ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ της Αμαλίας
ΥΛΙΚΑ
Ένα κιλό πατάτες
10 σκελίδες σκόρδο
καλό ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι
πιπέρι
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους και λίγο αλάτι.
Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και όσο είναι ακόμα ζεστές τις λιώνουμε παραδοσιακά στο γουδί.
Αν δεν έχουμε, μπορούμε και στο μύλο λαχανικών ή στο multi.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα και βγάζουμε τη ρίζα τους( με τον τρόπο αυτό δεν μας πειράζει στο στομάχι). Τα χτυπάμε στο γουδί μαζί με λίγο χοντρό αλάτι και τα προσθέτουμε στη λιωμένη πατάτα. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, αλάτι, πιπέρι, ξύδι κατά βούληση. Το τέλος θα πρέπει η σκορδαλιά μας ανακατεύοντάς τη να μοιάζει με τσίχλα!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:μπορούμε να βράσουμε ένα κομμάτι μπακαλιάρο και να προσθέσουμε το ζουμί του στη σκορδαλιά μας, όπως επίσης και καρύδια ψιλοκομμένα.
Καλή Επιτυχία!!
Μικρό μυστικό: αλείψτε τα χέρια σας με λάδι για να καθαρίσετε τα σκόρδα και θα εκπλαγείτε από το .. άοσμο αποτέλεσμα!